Cfarë është një eSIM?

Cfarë është një eSIM?

eSIM është një chip i parainstaluar në aparatin tuaj cellular.  Për ta aktivizuar atë ju duhet të shtoni profilin e numrit tuaj në memorje duke e shkarkuar nëpërmjet internetit. 

•    Nuk është më e nevojshme të përdorni një kart SIM fizikisht për tu lidhur me rrjetin cellular Vodafone.

Vodafone Albania tashmë do të ofroj lidhjen nëpërmjet eSIM për të gjithë klientet qe do ta kerkojnë, duke ju ofruar të gjitha përparesite e kesaj teknologjie e cila ofrohet vetëm nga Vodafone Albania në tregun Shqipëtar.

eSIM-të nuk janë vetëm gjenerata e ardhshme e teknologjisë së kartës SIM (Moduli i Identitetit të Abonentit), ato heqin plotësisht nevojën për një kartë fizike për tu lidhur me rrjetin Vodafone Albania. 

Kartat SIM përmbajnë informacionin unik identifikues që mundëson që një telefon celular ose pajisje tjetër të lidhet në mënyrë të sigurt me një rrjet celular. Me eSIM, ato të dhëna përmbahen në disa rreshta kodi që ruhen në një çip të dedikuar brenda telefonit tuaj sesa në një kartë të lëvizshme. 

Duke përdorur kodin QR të Vodafone për të ngarkuar eSIM tuaj në telefonin tuaj, mund të keni sherbimin në vetëm disa minuta pa pasur nevojë të merrni dhe futni një kart SIM në telefonin tuaj.

Meqenëse shumica e telefonave inteligjentë që aktualisht mbështesin eSIM-të gjithashtu e kane vendin per te vendosur fizikisht nje kart SIM, eSIM-të mund të perdoret sin je kart e dyte:  
Për shembull, ju mund të keni numrin tuaj personal dhe atë të punes në një aparat celular duke përdorur tashme për njëren nga linjat eSIM e ofruar nga Vodafone Albania. 

Meqenëse eSIM-të janë një teknologji relativisht e re, vetëm pajisje të caktuara kanë harduerin e nevojshëm për ta përdorur atë. Vodafone Albania mbështet eSIM në Apple iPhone XS ose më të ri, Google Pixel 3 ose më të ri, si dhe në disa telefona Samsung Galaxy dhe iPad.

Meposht lista e aparateve qe e suportojne ate:

Apple

•    iPhone 14
•    iPhone 14 Plus
•    iPhone 14 Pro
•    iPhone 14 Pro Max
•    iPhone 13
•    iPhone 13 Pro
•    iPhone 13 Pro Max
•    iPhone 13 Mini
•    iPhone 12
•    iPhone 12 Mini
•    iPhone 12 Pro
•    iPhone 12 Pro Max
•    iPhone 11
•    iPhone 11 Pro
•    iPhone 11 Pro Max
•    iPhone XS
•    iPhone XS Max
•    iPhone XR
•    iPhone SE (2020)
•    iPhone SE (2022)
•    iPad Air (3rd generation)
•    iPad Air (4th generation)
•    iPad Pro 11 inch (1st generation)
•    iPad Pro 11 inch (2nd generation)
•    iPad Pro 11-inch (3rd generation)
•    iPad Pro 12.9 inch (3rd generation)
•    iPad Pro 12.9 inch (4th generation)
•    iPad Pro 12.9-inch (5th generation)
•    iPad (7th generation)
•    iPad (8th generation)
•    iPad (9th generation)
•    iPad Mini (5th generation)
•    iPad Mini (6th generation)

Samsung

•    Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
•    Samsung Galaxy S22+ 5G
•    Samsung Galaxy S22 5G
•    Samsung Galaxy S21 Ultra 5G
•    Samsung Galaxy S21 5G
•    Samsung Galaxy S21+ 5G
•    Samsung Galaxy S20
•    Samsung Galaxy S20+
•    Samsung Galaxy Z Flip
•    Samsung Galaxy Z Flip3 5G
•    Samsung Galaxy Z Fold3
•    Samsung Galaxy Z Fold2
•    Samsung Galaxy Fold
•    Samsung Galaxy Note 20 Ultra
•    Samsung Galaxy Note 20+
•    Samsung Galaxy Note 20

Google Pixel

•    Google Pixel 3 & 3 XL*
•    Google Pixel 3a & 3a XL*
•    Google Pixel 4, 4a & 4 XL
•    Google Pixel 5
•    Google Pixel 6
•    Google Pixel 6 Pro
•    Google Pixel 6a

HAMMER

•    HAMMER Explorer PRO
•    HAMMER Blade 3
•    HAMMER Blade 5G
•    myPhone NOW eSIM

Motorola

•    Motorola Razr 2019
•    Motorola Razr 5G

Huawei

•    Huawei P40 
•    Huawei P40 Pro*
•    Huawei Mate 40 Pro

OPPO

•    OPPO Find X3 Pro*
•    OPPO Find X5 Pro*
•    OPPO Find X5*

SONY

•    Sony Xperia 10 III Lite
•    Sony Xperia 10 IV
•    Sony Xperia 1 IV

Others

•    Nuu Mobile X5
•    Gemini PDA 4G+Wi-Fi
Windows 10*/ Windows 11

ACER

•    ACER Swift 3
•    ACER Swift 7

ASUS

•    ASUS Mini Transformer T103HAF
•    ASUS NovaGo TP370QL
•    ASUS Vivobook Flip 14 TP401NA

Dell

•    Dell Latitude 9510
•    Dell Latitude 7410
•    Dell Latitude 7310
•    Dell Latitude 9410
•    Dell Latitude 7210 2-in-1

HP

•    HP Elitebook G5
•    HP Probook G5
•    HP Zbook G5
•    HP Spectre Folio 13

LENOVO

•    Lenovo Yoga C630
•    Lenovo Miix 630
•    Lenovo Yoga 520
•    Lenovo Yoga 720 convertible laptops

SURFACE

•    Surface Go 3
•    Surface Pro X
•    Surface Duo 2
•    Surface Duo
Please wait