• 1 - Auto-updates të apps? Zgjidh vetë kur duhet të ketë!

  Nëse ke aplikacione të hapura në sfond të cilat përditësohen vazhdimisht, paketa e internetit mund të përfundojë shumë shpejt. Aktivizo opsionin e përditësimit të aplikacioneve vetëm kur je i lidhur me Wi-Fi. Kjo mund të kursejë internet si edhe të rrisë kohëzgjatjen e baterisë.

   

  Shko tek Settings të telefonit > iTunes & App Store > Sigurohu që opsioni "Use Cellular Data" të jetë OFF.

 • 2 - Zbulo aplikacionet që konsumojnë më tepër internet

  Për të kontrolluar cila prej aplikacioneve po të konsumon më tepër internet:

  Shko tek Settings > General > Mobile Data

  Gjithashtu, në momentin që shkarkon një aplikacion, përzgjidh të mos ketë push notifications apo akses tek location data . Në këtë mënyrë, sasia e internetit që do të përdorë aplikacioni do të jetë më e vogël.

 • 3 - Shikon shumë video? Përdor YouTube me zgjuarsi!

  Kur shikon një video në YouTube, ajo do të hapet me cilësinë më të lartë (HD), e cila mund të përdorë më shumë se 400MB/ orë.

   

  Aplikacioni YouTube ka një opsion i cili të lejon të shikosh video me standarde të cilësisë (SD) kur je duke përdorur paketën e internetit dhe me cilësinë HD kur je lidhur me Wi-Fi:

   

  Në aplikacionin YouTube, shko tek Menu (tri pika)> Settings> General> dhe sigurohu që “Limit mobile data usage” të jetë ON.

 • 4 - Çaktivizo Auto Play të Facebook

  Facebook përdor funksionin auto play për video, i cili mund të shpenzojnë shumë internet, por ti mund ta çaktivizosh atë:

  Hap aplikacionin e Facebook dhe shko tek Settings> Account Settings >Videos and Photos -> Autoplay-> Përzgjidh opsionin Never Auto Play Videos

 • 5 - WhatsApp & Viber Auto Download

  Ka disa mënyra që aplikacioni WhatsApp të përdorë më pak internet

   

  Hapni aplikacionin WhatsApp > Menu > Settings > Chat Settings> Media auto-download > Sigurohuni që të keni përgjdhur opsion "auto-update when connected on Wi-Fi" për images, audios, videos

   

  Gjithashtu, mund të çaktivizosh shkarkimin automatik të fotografive dhe video edhe në Viber:

  Hapni aplikacionin Viber > Menu> Settings > Media > Auto download over Wi-Fi ON

   
 • 6 - SnapChat Travel Mode
  Nëse aktivizoni opsionin Travel Mode të aplikacionit Snapchat , mund të zvogëloni përdorimin e internetit të paketës suaj. Ky opsion parandalon ngarkimin automatik të video-ve.

  Hap aplikacionin Snapchat dhe shko tek Settings> Account Settings -> Manage Preferences-> Përzgjidh Travel Mode

   
 • 7 - Wi-Fi Assist

  Në rast se ke instaluar sistemin operativ të iPhone, iOS 9, duhet të dish se ky version shkarkon dhe aktivizon automatikisht një opsion të quajtur Wi-Fi Assist i cili konsumon njësi interneti nga paketa e internetit edhe kur je i lidhur me Wi-Fi.


  Për të çaktivizuar Wi-Fi Assist:


  Settings > Mobile Data > Wi-Fi Assist OFF

 • 8 - Përdor Google Maps Offline

  Nëse shkarkon Google Maps në telefon mund të kursesh nga paketa e internetit.

  Pasi të kesh gjetur adresën / zonën që dëshiron, ka dy mënyra që ta ruani offline:

   

  Hap Google Maps dhe kërko një adresë. Butoni Voice, ok Maps me zë, ju jep mundësinë ta shkarkoni adresën.

 • 9 - Kujtohu të blesh një paketë interneti. Është gjithmonë ide e mirë!

  Me paketat shtesë të internetit mund të shpenzosh më shumë kohë duke parë video, të dëgjosh muzikë ose ndash momentet e bukura me miqtë në rrjetet sociale.

   

  Aktivizo paketat shtesë të internetit 2GB dhe 4GB sa herë që dëshiron.

  Zbulo më shumë
 • 10 - Aplikacioni My Vodafone? Miku yt më i mirë!

  Një prej gjërave me të vlefshme që mund të bësh është të kontrollosh gjithmonë llogarinë.
  Për të mbajtur situatën nën kontroll :

   

  Shkarkoni aplikacionin My Vodafone > Llogaria ime > Internet

  Vodafone njofton gjithashtu kur ke arritur 80% dhe 100% të sasisë së internetit të përfshirë në planin/paketën tënde. Tregohu i kujdesshëm ndaj njoftimeve që sjellim.

A ju ndihmoi ky informacion?

Po
Jo