Gigabit Net

Gigabit Net

Gigabit Net

Gigabit Net

Gigabit Net Gigabit Net

 

Çfarë është rrjeti Gigabit Net?

Së shpejti jetët tona do të transformohen dhe rrjeti Gigabit Net do të jetë elementi i orkestrimit të këtij transformimi. Makina pa drejtues, shpërndarje me dron, inteligjencë artificiale si edhe shkëmbim i informacionit në kohë reale.

Rrjeti Gigabit Net është një rrjet ultra i shpejtë, i aftë të transmetojë të dhëna në milisekonda, pa asnjë vonesë të dukshme në distanca shumë të largëta. Vetëm rrjeti 4G/4G+ si edhe smartphones më të fundit janë në gjendje të ofrojnë shpejtësinë Gigabit.

 

Kushtet për të përjetuar rrjetin Gigabit Net

Rrjeti Gigabit Net kërkon smartphones më të fundit si edhe shpejtësi 4G/4G+.

Si arrihet shpejtësia Gigabit në LTE ?

MIMO 4x4

(Multiple Input Multiple Output)

Sinjali transmetohet nga rrjeti dhe merret nga celulari nga 4 antena njëkohësisht, duke ofruar dyfishimin e kapacitetit si edhe shpejtësinë LTE.

CARRIER AGGREGATION

Rrjeti ofron mundësi që aparati celulat të kombinojë disa frekuenca (breza frekuencash) në të njëjtën kohë duke arritur shpejtësi më të madhe.

256QAM

Mënyra më e re e modulimit të sinjalit që rrit shpejtësinë me 30%.

Karakteristikat kryesore të rrjetit Gigabit Net

Kur do të vijë rrjeti Gigabit Net?

Në realitet, jemi shumë afër. Së shpejti do të jetojmë në një "kontinent plotësisht Gigabit" ku pajisjet dhe rrjetet e së ardhmes do të jenë shumë inteligjente. Për këtë arsye po realizojmë përmirësime dhe investime në teknologji të reja.

Rrjeti Gigabit Net lidhet ngushtë me risitë më të fundit të së ashtuquajturës "Gigabit Society", për të cilën Vodafone ka vizion global.

Shkarko dokumentin (2MB)